Riene’s Blog 2

We hebben weer een stapje gezet richting de verkiezingen op 21 november, alle formulieren zijn ingeleverd en goedgekeurd na controle.

Wat ik me nu wel afvraag, wat heeft de nieuwe raad straks nog in te brengen? Als ik nu zo de krant lees en op de sites kijk van de gemeenten zijn ze erg druk met allerlei plannen te maken die in januari 2019 van start gaan.

In Oud-Beijerland willen ze nu weer 700,000 Euro uitgeven aan een fietspad en Daar zijn nog veel meer plannen die allemaal volgend jaar uitgevoerd moeten worden door de nieuwe gemeente zie ook   https://www.ad.nl/hoeksche-waard/bouwdrift-om-oud-beijerland-goed-aan-start-te-brengen~a1f2406b/

In Cromstrijen willen ze een nieuw zwembad bouwen voor 6,6 miljoen Euro zie  https://www.ad.nl/hoeksche-waard/cromstrijen-wil-miljoenen-uittrekken-voor-bouw-nieuw-zwembad~adbde26c/

Het gemeentehuis van Binnenmaas moet verbouwd worden, dit zou rond de 2,5 miljoen gaan kosten, maar daar gaan ze nu al overheen, Die ambtenaren hebben nu toch ook al een werkplek?

Alles zou goedkoper worden toch? Voorlopig kost de tijdelijke verbouwing van het gemeentehuis van Binnenmaas al 2,500.000, we zouden minder ambtenaren nodig hebben maar ze blijven alle 600 en ik zie nog steeds advertenties langskomen waarbij ze er nog meer vragen, Kunnen we die niet gewoon verdelen over de kernen alles gaat toch digitaal tegenwoordig?

Zo kan ik nog wel even doorgaan, Ik vind dit potverteren wat vreemd vooral ook omdat de nu zittende partijen ons soms vragen naar het financiele plaatje, ja dat weten we nog niet omdat we niet weten wat het budget is wat overblijft omdat ze allemaal geld uit geven als water.

Ik vraag me dus oprecht af, waar gaat de raad straks nog over als het 1 grote gemeente wordt en de “gevestigde” partijen weer de meerderheid krijgen, ik neem aan dat we nog wel dingen kunnen wijzigen want alles naar Oud -Beijerland lijkt me geen goed plan.

Alles wat ze daar gaan bouwen zijn dure huur en koopwoningen, ondanks dat er nu al een nijpend te kort is aan goede sociale huurwoningen, Mensen reageren nu al heel lang voor ze een kansje maken op een huis.

Wij zien meer in het investeren in sociale huurwoningen en koopwoningen met een lagere prijs waarbij sociaal gebonden of inwoners van de Hoeksche Waard voorrang hebben, het is toch vreemd dat de inwoners hier op de zelfde lijst staan als iemand vanuit Rotterdam of Groningen.

Heeft u ook een mening hier over? Mail dan naar hartvoorallekernen@gmail.com

1 gedachte over “Riene’s Blog 2

  1. Wat denken jullie over de ontsluiting van het eiland. Jullie wiilen geen A4, maar ik zie hier geen visie op hie jullie hier verder over denken. Moet de pont weg en moet daar een vaste verbinding komen, pont is leuk maar niet meer van deze tijd. Hoe kijken jullie daar naar, ontsluiting van het eiland!

Een reactie plaatsen