Onze wensen voor u

Allereerst hele fijne kerstdagen, dat u ze mag doorbrengen met iedereen die u lief is.

Sterkte voor wie dit een kerst is waarbij ze iemand moeten missen, dit valt echt niet mee.

Voor iedereen die moet werken, werkse en dank u dat u uw belangrijke werk ook tijdens deze dagen voor ons allemaal blijft doen.

Na de kerst begint razend snel 2019 wat zou dit jaar ons gaan brengen?

Wij wensen in ieder geval iedereen heel veel gezondheid toe, dit is een van de belangrijkste dingen in het leven, een goed dak boven zijn hoofd en voldoende te eten en voldoende geld om dit alles te betalen.

We wensen voor iedereen een mooie open sociale en groene Hoeksche waard vol rust en ruimte, met betaalbare woningen en goede zorg en onderwijs.

Wat het nieuwe jaar ons als nieuwe grote gemeente gaat brengen?

Onze verwachting is dat er best wel dingen duurder worden, dat is nu ook al aangekondigd de gemeente belastingen gaan omhoog.

De winkels blijven dicht op zondag in de meeste dorpen, in dorpen waar dit al wel mocht blijft dit zo.

We zien heel veel bouwplannen vooral in Oud Beijerland maar daar wil toch niet iedereen wonen?

Laten we hopen dat ze ook heel veel sociale woningen gaan bouwen met een betaalbare huur dus niet met de maximum huurprijs van 710 Euro want dan kunnen nog veel mensen het niet betalen.

We hopen dat mensen die geboren en getogen zijn in een bepaalde kern ook daar kunnen blijven wonen en niet verplicht worden hun dorp te verlaten, (we krijgen tenslotte een wethouder van de Lokalen die ook niet wil verhuizen van Goes naar de Hoeksche Waard,)

Ook zien we veel sloopplannen van bestaande woningen waardoor mensen hun dorp moeten verlaten en ze ook ineens een stuk meer huur moeten gaan betalen.

We hopen op een sociale sociale dienst die alweer een andere naam krijgt die best veelzeggend is, namelijk HW Werkt, dit beloofd weinig goeds. We zijn bang dat er nog meer werken zonder loon komt, ze zoeken namelijk ondernemers die mensen ook al hebben ze 40 jaar gewerkt werknemerservaring bij willen brengen,

Ze zeggen ook elke baan is er 1. Dit betekend dus dat mensen weer het eiland over gejaagd worden naar meerdere werkgevers net zo lang totdat ze geen aanvulling meer nodig hebben. Dit betekend ook voor veel mensen nog steeds repressie en kleinmaken want je doet nooit voldoende je best.

Dit betekend ook dat veel mensen problemen krijgen met de belastingdienst, dit is een bruto netto ding wat er wel voor zorgt dat we nu ook al mensen kennen die geen toeslagen meer aan durven vragen omdat ze steeds veel terug moeten betalen ook al is hun inkomen nooit boven het bijstandsniveau geweest.

De zorg, daar las ik over in de stukken dat de omgeving hier meer aan moet gaan doen.

Er is ook een tekort aan zorg personeel misschien zouden ze mensen eens echt aan kunnen nemen en een opleiding aanbieden in plaats van telkens een oproep contract voor een half jaar dit 1 keer verlengen en dan mensen weer voor een half jaar wegsturen en dan begint het weer opnieuw met jawel een oproep contract van een half jaar. Als ze deze mensen een baan aan zouden bieden met voldoende vaste uren en een opleiding zouden deze mensen allemaal uit de armoede komen.

Ons idee voor kleine busjes tussen de kernen is over genomen, nu maar hopen dat dit met betaald personeel is en niet met “vrijwilligers”

We hopen dat de “dorpswethouders” ook echt aanspreekbaar zijn voor de inwoners en niet alleen het “maatschappelijke middenveld”

Kortom we moeten het allemaal nog even afwachten, gaat er iets fout meldt het dan bij ons op hartvoorallekernen@gmail.com

1 gedachte over “Onze wensen voor u

  1. We hopen dat de “dorpswethouders” ook echt aanspreekbaar zijn voor de inwoners en niet alleen het “maatschappelijke middenveld” Vraag dat nu eens aan die wethouder Harrie van Waveren. Die wil in Goes blijven wonen, terwijl hij al drie jaar wethouder is in Oud-Beijerland. Van Waveren heeft de hele onfrisse discussie van de herindeling meegemaakt, heeft ook het weloverwogen en ondemocratische beslissing van de provincie aangehoord en heeft ook gezien dat de democratische beginselen zijn onthouden aan de 86.000 inwoners van de Hoeksche Waard. Democratie is dus nu heel fragiel en dan moet je dus dag en nacht aanspreekbaar zijn voor de inwoners. Wil je dat niet, dan moet je ook geen wethouder willen worden met een dik salaris om ‘s-avonds naar je gezin in Goes af te reizen. Keer het om: kom met je gezin naar de Hoeksche Waard, zoals te doen gebruikelijk is. Anders maar een andere coalitie.

Een reactie plaatsen