Onderzoek sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard.

Ook al zitten we niet in de raad we blijven wel bezig.

We helpen mensen in Westmaas die te horen hebben gekregen dat hun huis wordt gesloopt en dat ze nu dus verplicht moeten verhuizen met alle gevolgen van dien. Hier schrijf ik later nog een blog over.

Maar nu het volgende. Volgens de wethouder van Leenen heeft iedereen binnen 6 maanden een huis hier in de Hoeksche Waard. Wij krijgen echter heel andere berichten vandaar dat wij van Hart Voor Alle kernen zijn met andere partijen/organisaties bezig met een onderzoek over de bereikbaarheid van sociale woningen in de Hoeksche Waard. Er schijnen ook nog eens flink wat huizen leeg te staan, wij vragen ons dus af waar staan die huizen, ze staan in ieder geval nooit op de site van HW Wonen.


We hebben dus een paar vragen aan jullie.

1 Hoelang ben je al bezig met het reageren op woningen.

2 Vind je het belangrijk om in een bepaald dorp te wonen en maakt dit het moeilijker.

3 Staan er voldoende woningen in de prijsklasse waarop je mag reageren op de site.

4 Staan er voldoende woningen op waar je op mag reageren voor je leefsituatie bijvoorbeeld ben je alleenstaand en te oud voor een jongere woning maar te jong voor een 55+ woning. Tegen welke problemen loop je dan aan.

5 Staan er in jouw dorp woningen langdurig leeg en weet je misschien ook waarom? Zijn die woningen slecht, of worden ze straks gerenoveerd.

6 Waar staan lege woningen?

7 Wil je misschien nog andere moeilijkheden waar je tegen aanloopt aan ons melden dat mag natuurlijk ook.

8 Hoe is het geregeld als je een aangepaste woning nodig hebt?

We zien jullie email graag tegemoet op hartvoorallekernen@gmail.com

Groetjes
Riene

Een reactie plaatsen