Gedwongen worden om te verhuizen.

Een groep huurders worden gedwongen om te verhuizen, want HW Wonen gaat hun huis slopen.

Jarenlang bleef de beloofde renovatie uit en in november kwam er een brief als donderslag bij heldere hemel, ze moesten verhuizen want hun huis voldeed ineens niet meer aan deze tijd.

Nu zou je toch verwachten dat een sociale woningbouwvereniging zich sociaal opstelt richting hun huurders die jaren lag goed voor hun huisje hebben gezorgd en hun huur netjes hebben betaald, maar niets is minder waar.

De huurders hebben tijdens een bijeenkomst hun vragen op tafel gelegd en die zijn allemaal afgewezen, terwijl dit toch geen extreme eisen waren, Ze wilden graag een iets hogere verhuisvergoeding maar dat gaat de woningstichting niet doen.

Ze wilden graag een afvalcontainer in de straat, niet iedereen heeft een auto en kan naar de stort rijden.

Ze wilden graag een vergoeding voor hun tuinen die er netjes uit zien en er is bovendien afgelopen zomer nog gezegd dat de huizen NIET gesloopt zouden worden.

Ze wilden meer tijd om te verhuizen en dan alleen de goedkoopste huur betalen,

Ze wilden ook een vergelijkbare huur dan waar ze nu voor zitten.

Nu hebben ze weer een brief gekregen, ze moeten als ze een huis accepteren anderhalve maand huur pinnen, bij het tekenen van het huurcontract.

Dan krijgen ze ook een gedeelte van de verhuisvergoeding de rest krijgen ze pas als ze de sleutel inleveren van hun oude huis.

Dus ze verwachten van de huurders dat ze schulden maken om te verhuizen, hoe krom is dat?

Dus je woont al jaren ergens naar je zin, je hebt niet zo’n hoog inkomen, dan moet je dus eerst flink wat geld uitgeven wat je niet hebt om te verhuizen wat je niet wil. Heel sociaal vindt HW Wonen dit. Ook gaan ze fors meer huur betalen voor de mensen met het laagste inkomen is dit al 90 Euro meer, dat moet zegt HW Wonen. Hoe verzinnen ze het om zichzelf nog een sociale woningbouwvereniging te noemen.

De huurders moeten ook nog eens een belastingformulier inleveren en 3 salarisstroken ze vragen nog net niet je bankafschriften, er zit niemand bij met een huurachterstand maar ja dat kan wel komen als ze de huren zo fors omhoog gooien en mensen al direct met een schuld opzadelen, dor anderhalve maan huur te rekenen en niet de volledige verhuisvergoeding te storten.

Is het de bedoeling dat mensen alvast in een huis gaan wonen bijvoorbeeld zonder iets op de vloer te kunnen leggen? Denkt HW Wonen nu echt dat iedereen een spaarpot heeft die dit alles kan betalen?

Deze mensen zijn boos, verdrietig en bang voor de toekomst, want hoe moeten ze alles betalen?

Er zijn er die al een ander huis krijgen waar echt heel veel aan gedaan moet worden, er zijn ook ouderen die niet zelf kunnen verhuizen en schilderen en een vloer leggen, die komen gewoon niet uit met de vergoeding.

Over het weer opknappen van een tuin heb ik het maar helemaal niet.

Samen met deze huurders strijden we door, we zijn al bij een advocaat geweest en misschien moeten we dus wel naar de rechter, hoe sociaal is dat?

2 gedachten over “Gedwongen worden om te verhuizen.

    • De huurders gaan dinsdag inspreken. Dus ij ben benieuwd.
      Maar ondanks dat er wethouders en raadslieden bij mij op Facebook zitten en mij volgen op Twitter nog steeds geen enkele reactie gehad.
      Ik ben er nu al mee bezig vanaf november dus echt bezorgt maken ze zich hier niet over.

Een reactie plaatsen