De verkiezingen van de provincie en het waterschap.

Het zal veel mensen in de Hoeksche Waard totaal ontgaan dat er verkiezingen aankomen.

Er staan namelijk geen verkiezingsborden in de hele gemeente.

Voor de herindeling was dit voor de Staten (provincie) waterschap en Europa altijd al het geval in Oud Beijerland, schijnbaar geldt dit nu voor de hele nieuwe gemeente.

Wie deze beslissing heeft genomen? Geen idee, ik heb het gevraagd via Twitter aan de gemeente Hoeksche Waard maar daar kreeg ik dus geen antwoord op, ik heb gezocht op de gemeente site daar was niets op te vinden. De gemeenten krijgen geld van het rijk om deze verkiezingen te organiseren compleet met verkiezingsborden maar ja het is niet verplicht dus doen ze dit hier maar weer niet.

De partijen mogen wel borden aan bomen en lantarenpalen binden, nee dat is een lekker gezicht en nog slechter voor het milieu ook. Toen de gemeenteraadsverkiezingen gehouden werden heb ik volgens mij gehoord dat ze voortaan overal digitale borden zouden neerzetten, nu dat is lekker gelukt dan.

Dus partijen met veel geld zetten alle lantarenpalen en bomen vol met borden nu ik weet nu al van welke partij de meeste borden zullen zijn, CDA, SGP en de VVD, niet zo democratisch dat partijen of afdelingen met minder geld en actieveleden dus minder zichtbaar zullen zijn in aanloop naar de verkiezingen.

Zijn voor de gemeente HW alleen de gemeenteraadsverkiezingen belangrijk?

De opkomst na de herindeling was extreem laag tijdens de eerste verkiezing, moet die nu nog verder omlaag? De provincie heeft juist heel veel te zeggen over wat er hier gebeurd. Ze gaan over het OV (veel slechter kan het niet worden) over de hoeveelheid woningen die er hier gebouwd mogen worden, over aardig wat wegen hier, vergeet ook niet de windmolens en de jacht.

Bovendien kiezen de mensen die in de Staten gekozen worden ook nog eens de eerste kamer, die dus de tweede kamer controleert.

Het waterschap gaat over de dijken en ook over wegen en of wij wel droge voeten houden maar ook of de boeren wel genoeg water hebben voor hun akker.

Moeten we nu niet juist zorgen dat mensen wel naar de stembus gaan?

Ik vind dit een ernstige achteruitgang in een democratisch proces wat verkiezingen toch horen te zijn maar ja hieruit blijkt maar weer, de inwoners ook maar ergens over voorlichten ja dat gaan we niet meer doen we doen het op zijn Beijerlands we doen dus niets. Wat ik persoonlijk dus een grote misser vind, je moet juist mensen overhalen om te gaan stemmen en verkiezingen niet op deze manier negeren.

Een reactie plaatsen