Blogs/ updates/nieuws

Een update 20 september 2018

Een politieke partij beginnen is zo simpel nog niet, hoewel….
Je hebt een visie, er zijn mensen die jouw visie delen en jullie komen bij elkaar.
Een partij is geboren, tenminste dat had je gedacht. Er moet een officiele inschrijving in de KVK zijn. Om die aan te vragen moet er eerst een afspraak bij de notaris gemaakt worden. De partij moet worden geregistreerd.
Is dat allemaal gelukt, en betaald! dan volgt de aanmelding bij de gemeente ( betalen). Er moet een zakelijke bankrekening komen, dat duurt ook langer dan een prive rekening.
Vervolgens moet er een verkiezingsprogramma geschreven, een website gemaakt, flyers gedrukt en contact met inwoners op poten worden gezet.
Vanuit de gemeente komen verzoeken aanwezig te zijn bij thema- avonden en avonden voor het kieskompas. Een jongerenorganisatie wil een debat houden en vraagt om vragen aan jongeren en een filmpje.
De kieslijst moet worden samengesteld, gegevens van alle verkiesbare personen moeten worden gedeeld met de gemeente. De gemeente stuurt vervolgens weer ondersteuningsverklaringen die moeten worden ingevuld door inwoners en afgestempeld op het gemeentehuis ( in persoon). Deze moeten dan weer bij ons terugkomen en verzameld worden……..
Het is best wat werk……. maar het is voor een goed doel, een sociale groene hoeksche waard met een heel groot wij- gevoel.

Marianne

Een reactie plaatsen