Blog. werken zonder loon.

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik oprecht vind dat mensen een CAO loon horen te verdienen als ze werken.

Nu denken veel sociale diensten dat mensen die in de bijstand zitten geen werknemerservaring hebben, hoe verzinnen ze die termen toch. Er zitten mensen in de bijstand die 40 jaar gewerkt hebben zouden die geen werknemerservaring hebben? Zijn die als de WW wordt gestopt ineens alles wat ze ooit gedaan hebben vergeten?

Dit denken sociale diensten wel, die vinden ook dat je die mensen streng moet behandelen en klein maken en vooral tuchtigen want ja die labberkakken doen niets uit zichzelf die die liggen de hele dag op de bank als we ze niet achter hun broek aan zitten.

Ik denk dat als je mensen vertrouwen geeft en vooral opbouwt ze veel sneller een baan vinden, want zo iemand heeft zelfvertrouwen, Mensen die in de bijstand zitten willen best werken maar sommigen kunnen dit gewoon niet.

Nu krijgen we een nieuwe gemeente en de WIHW valt nu direct onder de gemeenteraad. Wie er in het college zitten weten we nog niet maar er staan wel alvast stukken op het Facebook van Gemeente Hoeksche Waard.

Via dit Facebook.

“De WIHW afdeling werk gaat heten HW werkt!

Onder het motto ‘Werk voor iedereen’ wil de gemeente bijstandsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking ondersteunen bij het vinden van zo regulier mogelijk werk. Daarvoor heeft de gemeente bedrijven nodig die willen investeren in de ontwikkeling van nieuwe arbeidskrachten. Met de nieuwe naam ‘HW werkt!’ hebben bedrijven in de Hoeksche Waard een herkenbaar aanspreekpunt.”

Dus ze zoeken nog meer bedrijven die wel trek hebben in gratis personeel, nu dat willen bedrijven natuurlijk graag. Kijk naar de mensen die bij de Heinenoord tunnel staan als “beveiliger” Die worden nooit aangenomen maar het bevalt Rijkswaterstaat uitstekend dat gratis personeel.

In de zorg werken mensen voor hun bijstand, in winkels zoals de Wibra in Oud Beijerland en de super van Maasdam, er werken mensen in het groen voor hun bijstand samen met de mensen van het SW bedrijf en op nog veel meer plaatsen werken mensen zonder loon en zonder kans op een echte baan.

Als je het stukje goed leest willen ze ook alle mensen die nu nog bij het SW bedrijf onderbrengen bij bedrijven, dat kan best goed gaan als ze maar goede begeleiding krijgen.

Ik vraag me af wat ze gaan doen met de lopende band die ze speciaal voor de Postcode loterij hebben aangeschaft en waar mensen voor hun “werknemerservaring” doosjes mogen vullen.

Al met al ziet het er naar uit dat het volgende college van waarschijnlijk CDA, Lokalen de SGP en de CU, er nog een schepje bovenop doen.

Maar ik heb ook een vraag, moet je werken voor je bijstand wil je dan je verhaal aan ons vertellen? Waar je werkt, wat je moet doen en hoe je wordt behandeld,

We gaan proberen hier iets aan te doen, want verdringing mag niet van de participatie wet,

De namen van iedereen die reageert houden we uiteraard geheim. Mailen kan naar hartvoorallekernen@gmail.com

Alvast heel erg bedankt!

Vriendelijke groet

Riene

Een reactie plaatsen