Blog van Riene Dakloos wat nu?

Je hoort het steeds vaker ook in de Hoeksche Waard, mensen reageren zich suf op woningen in werkelijk ieder dorp maar helaas ze zijn na een jaar nog steeds dakloos.

Ze hoppen van bank naar bank.

Nu zijn er ook alleenstaande moeders of vaders met kinderen ook die leven op deze manier, altijd bij een ander op de bank, geen eigen kamer , geen eigen bed, altijd in onzekerheid dat is toch geen leven?

Is dit wat wij met zijn alle willen hier op het eiland? Nee toch?

Wij gunnen toch iedereen en zeker kinderen een eigen dak boven hun hoofd en een eigen kamer met een eigen bed waarop ze zich terug kunnen trekken en hun huiswerk maken,

Kinderen hebben de toekomst wordt er gezegd maar hoe dan als je nergens thuis bent?

Op de camping wonen? Nee dat mag niet meer. Anti kraak? Nee dat mag niet met kinderen,

Maar wat dan? Deze mensen kunnen niet wachten op de flexwoningen die er misschien volgend jaar komen, ze hebben nu een huis nodig.

De scholen beginnen weer bijna en dan is iedereen terug van vakantie en hebben ze zelf hun huis weer nodig, moeten ze dan maar naar de daklozen opvang in Nissewaard met hun kinderen?

Jammer maar helaas die zit altijd vol en is ook niet handig als je kinderen in de Hoeksche Waard op school zitten,

Ik heb voor 1 moeder de wethouder gebeld, die zei dit kan toch niet ik moest HW Wonen bellen en zijn naam noemen, nu dat heeft dus helemaal niets geholpen.

Ja ik heb een goed gesprek gehad met een rayonmanager die zou weer een woon consulente inschakelen om te vragen wat de woonwensen zijn daarna zou ik een terugkoppeling krijgen, jullie begrijpen het al, nooit meer iets gehoord..

Nu die zijn simpel hoor een dak boven het hoofd, maar wat werd er gezegd/ Ze moest ook maar reageren op woningen in de kleine dorpen nu dat doet ze ook al meer als een jaar.

Dit komt ook omdat mensen van Groningen tot Maastricht hier op een huurwoning mogen reageren en net zo veel kans hebben op een woning als iemand vanuit de Hoeksche Waard.

Urgentie verklaringen worden bijna niet gegeven er zijn ook bijna geen woningen in het laagste segment. Ze denken geloof ik dat iedereen huizen kan betalen van een paar ton, die worden er volop gebouwd, maar ja dat ja ook wat ze willen geloof ik alleen nog mensen met geld in de HW de rest ja die mogen het bekijken. Maar we staan wel op de woonmarkt in Rotterdam de Hoeksche Waard aan te prijzen

Vanaf 1 september is dus nog een moeder met kinderen dakloos in de Hoeksche Waard.

Een reactie plaatsen