Blog 1 door Riene Verburgh

Blog,

 

Nu we al een tijdje bezig zijn met het opzetten van onze partij om mee te doen aan de verkiezingen vallen me best wel veel dingen op.

Allereerst het is best veel werk veel organisaties willen iets van je dat geeft niet daar leer je weer van. Je mailbox loopt regelmatig bijna over.

Er zijn uiteraard ook allerlei bijeenkomsten waar we iets van op kunnen steken en de andere veel van de nu zittende raadsleden leren kennen en zo ook hun meningen en standpunten.

Zo hadden we ook een avond over het werken met kernen/wijken. Die was best interessant en er werd met humor veel verteld en uitgelegd.

Daarna werd met tape de zaal in twee delen verdeeld waar wij dus een kant moesten kiezen met eens en niet eens. Hoe verder je van de streep ging staan hoe meer of minder je het er mee eens was.

Ik moet zeggen in het midden bleef het vrij druk. De VVD en wij waren het eigenlijk het meeste  oneens, bijvoorbeeld over burgerparticipatie dat betekend burgers een kans te geven om iets te doen voor hun dorp daar waren wij helemaal voor maar de VVD was daar zo erg tegen dat ze gewoon bijna buiten stonden. De raadsleden wisten het beter als de inwoners was hun argument, maar, wie weet nu het beste wat en hoe ze iets willen in een dorp de inwoners toch zeker?

De avond ging er juist over dat je de inwoners moest ondersteunen als ze met een initiatief kwamen de VVD wilde alles direct in een hokje stoppen zo sla je dus alles juist dood,

Wat me wel opviel was dat bijna alle partijen voor burger initiatieven waren maar dan denk ik weer waar waren jullie dan de afgelopen 4,5 jaar?

We hebben ook twee avonden gehad om te praten over het Kieskompas, dat is iets dat iedere inwoner kan bezoeken op internet om te kijken welke partij het beste bij u past, ook hier waren de eerste avond weinig verrassingen die kwamen er tweede avond wel.

Tijdens de eerste avond was de VVD tegen burgerparticipatie de tweede avond waren ze ineens helemaal voor, ik vraag me dan af ja tot wanneer is dit tot 22 november als de uitslag bekend is?

Hoe kun je nu zulke draaien maken?

Er was een stelling; om de leefbaarheid te waarborgen mag de gemeente flink meebetalen aan alle voorzieningen in kleine kernen,

Wij wilden die graag gewijzigd zijn door van kleine kernen alle kernen te maken. Dit wilde niemand zelfs het CDA stemde hier tegen,

Hier kunnen wij onmogelijk voor zijn,onze naam zegt het al Hart Voor Alle Kernen, Wat is een kleine kern? Bedoel je dan Mookhoek? Schenkeldijk? Greup? Of bedoel je Numansdorp of Klaaswaal? Wat is klein? Wij willen de voorzieningen behouden voor ALLE kernen niet voor enkele kernen.

Er was ook een stelling; De gemeente moet inwoners verplichten meer soorten afval te scheiden,

Nu weet ik niet hoe het bij u is maar ik heb al 3 bakken staan en dan nog zakken voor het plastic de blikjes enz. glas breng ik naar de glasbak en textiel in de container, Ik zou niet weten wat ik nog meer moest gaan scheiden en vooral hoe kunnen we dit opleggen dan heeft iedereen een wel heel volle voor of achter tuin.

Dit was mijn eerste blog ik hoop dat u het leuk vond om te lezen, Reacties kunt u sturen naar

hartvoorallekernen@gmail.com

2 gedachten over “Blog 1 door Riene Verburgh

 1. De raadsleden weten het beter dan de inwoners, dat hebben we idd gezien in Strijen. De inwoners hadden, mbt de herindeling, niets te vertellen. Dat bijna alle partijen niets zien in “alle kernen” is ook niet nieuw, dat gaat al jaren zo. Ik hoop dat alle kiezers eindelijk in gaan zien dat de landelijke partijen nooit naar de inwoners zullen luisteren. Voorbeelden in Rotterdam en Barendrecht. Succes met de aanloop voor de verkiezingen!

 2. “De raadsleden wisten het beter als de inwoners…..”
  Dit is zo typisch VVD. Het klootjesvolk heeft immers geen verstand van zaken, kan het grote plaatje niet zien, en heeft geen idee welke investeringen moeten worden gedaan voor sommige “ideetjes”.
  Het enige wat belangrijk voor de VVD is, is het neo liberale gedachtegoed van Milton Friedman.
  Dat dat niet werkt, zien we al jaren in de landelijke politiek.
  Daar komt bij dat, als je met de VVD in gesprek gaat, zij heel veel lijken op een LP waar de naald van blijft hangen.
  Een constant herhalen van de mantra dat het bedrijfsleven moet worden gepamperd, omdat dat goed is voor vestigingsklimaat en werk.
  OF in het geval van wonen en werken, “we moeten bouwen, bouwen,bouwen.
  Als je hen er dan op wijst dat door het beleid van de liberalen veel goedkope huurwoningen verdwenen zijn, krijg je geen respons, buiten dat we moeten bouwen, bouwen,bouwen.

Een reactie plaatsen