Blog 7

 

 

Blog 7 van Riene 

De verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad voor de grote gemeente Hoeksche Waard zijn weer voorbij.

We willen alle stemmers heel erg bedanken voor het vertrouwen in ons.

Hart Voor Alle Kernen heeft het helaas niet gehaald. De opkomst was best laag en veel mensen zijn niet gaan stemmen, over het waarom verschillen de meningen nog al. De partijen die voor een herindeling waren zeggen dat dit komt omdat er geen landelijke verkiezingen waren, ik denk dat mensen gewoon simpelweg geen vertrouwen meer hadden in de politiek.

Hart Voor Alle Kernen gaat overigens wel gewoon door. Wij blijven strijden voor onze idealen voor een socialere groene Hoeksche Waard voor alle inwoners van ALLE kernen. Wil je meedoen mail dan naar hartvoorallekernen@gmail.com. Is er iets wat in je dorp speelt mail ons! Heb je een probleem met iets mail ons dan kunnen we kijken of we je misschien kunnen helpen. Dit doe ik al jaren en blijf hier ook gewoon mee doorgaan.

Ik denk dat we een bestuur krijgen van het CDA met de SGP en de Lokalen en misschien nog een vierde partij erbij.

Tijdens de eerste bespreek vergadering had iedereen de mond vol over de kernen en het maatschappelijke middenveld je weet wel die ongekozen mensen met grote invloed op de politiek (directeuren van scholen, grote bedrijven, directeuren van zorginstellingen enz. vele daarvan staan ook op de diverse lijsten van de politieke partijen)

Maar het gaat toch om de inwoners? Hoe gaan ze die er bij betrekken? Daar hoorde ik eigenlijk alleen de SGP over die kwam met gebiedswethouders nog beter zou zijn dorpswethouders waar die wethouders ook wekelijks een kern bezoeken zodat de inwoners met hem in gesprek kunnen gaan.

Alleen de SGP noemde de zorg en het sociale domein daar had verder het niemand over terwijl dit toch best wel zorgen kindjes zijn voor mij.

Ik verwacht dat in februari iedereen weer de straat opgaat voor de Staten verkiezingen dan kunnen we al kijken welke partij we vaak op straat hebben gezien toch? Dan kunnen we ze vragen waar ze waren al die tijd. Voorlopig zitten ze in het gemeentehuis om te kijken wie met wie gaar besturen, dit willen ze voor de kerst geregeld zien dus kunnen ze vanaf 2 januari wel weer de dorpen in toch? Of zou dit te veel gevraagd zijn?

Ik zal nog steeds blijven bloggen over alles wat ik zo tegen kom aan dingen die ik fout zie gaan.

Groetjes en ik, wij hopen nog veel van u te horen,

Riene

1 gedachte over “Blog 7

Een reactie plaatsen