Jessica van der Pligt

Hallo ik ben Jessica van der Pligt van der Maas 30 jaar,  getrouwd met Gerben van der Pligt en mama van 3 kindjes en een cadeaukindje. Ik ben opgegroeid in ‘s-Gravendeel en  ben op mijn 18e verhuisd naar Strijen waar ik nu nog met veel plezier woon.

Ik heb 4 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en zag hier veel veranderen, de begeleiders gingen van veel tijd met de cliënten door brengen naar veel administratie en minder tijd voor de cliënten. Ontwikkelingen die zich helaas op alle fronten doorzet.

Na deze 4 jaar heb ik het roer compleet omgegooid en ben ik gestart met de opleiding hbo recht met het doel om als jurist mensen bij te kunnen staan in dit land vol regeltjes die het de burger niet makkelijker maakt en zo uiteindelijk de politiek in te kunnen.

Toen ik hoorde van een herindeling van de hoekse waard heb ik het gevolgd en tegen gestemd. Precies hieruit kwam het resultaat waarom ik besloot mij aan te sluiten bij Hart voor alle Kernen. Mensen die het er niet mee eens zijn, en dat zijn er nog al wat, hebben geen stem en dat wil ik graag veranderen.

Ik zou graag zien dat we met z’n allen inspraak hebben in de gemeente en het hele proces. Sociaal en maatschappelijk en niet alleen de stem van de hoge heren op het pluche. Want om te weten wat er speelt in je gemeente zal je dit aan de inwoners moeten vragen want die staan er middenin.

Hart voor alle kernen is voor mij vooral samen, samen het verschil maken.