Erna Schouwstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Erna Schouwstra,

Samen met mijn man heb ik jaren gevaren op ons binnenvaartschip.
Ik ben moeder van  twee dochters en twee schoonzonen en trotse oma van 1 kleinzoon.

Een aantal jaren geleden ben ik naar Puttershoek verhuisd om dichter bij een van mijn dochters schoonzoon en bij mijn kleinkind te gaan wonen.

Wij kwamen uit de “grote stad” Spijkenisse en vinden het dorpse en kleinschalige van Puttershoek heel fijn. Kinderen kunnen hier nog buiten spelen dat moet vooral zo blijven.

Via Riene Verburgh werd ik ook lid van het Burgercomité tegen de herindeling en heb me daar met hand en span diensten ook voor ingezet omdat ik uit ervaring weet, groter is niet altijd beter. Het viel mij op dat ik eigenlijk heel weinig raadsleden tegen kwam die mij uit konden leggen wat er nu zo goed was aan een herindeling, Nu het dus echt gaat gebeuren vind ik het belangrijk dat er nu echt naar de inwoners wordt geluisterd.

Ik maak me zorgen over de ouderen in de Hoeksche Waard, over de zorg voor hen en vooral ook over de woningen waar ze eventueel naar zouden kunnen verhuizen.

Veel van die woningen zijn erg klein en ook nog eens best duur. Niet iedereen heeft een riant pensioen en sommige opa’s en oma’s willen ook graag dat hun kleinkinderen bij hun kunnen logeren.

Dit kan nu vaak niet omdat veel bejaardenwoningen maar 1 slaapkamer hebben,

Verder vind ik dat ouderen in hun eigen dorp moeten kunnen blijven wonen, daar wonen ook vaak hun kinderen en zijn zij geworteld en hebben een netwerk opgebouwd.

De zorg is soms heel lastig om te regelen niet iedere oudere zit op de computer en loopt soms vast.

Ik maak me daar best zorgen over.

Doet u dit ook dan kunt u mailen naar hartvoorallekernen@gmail.com