Blog over het armoede onderzoek van de gemeente Hoeksche Waard.

De gemeente heeft een onderzoek laten doen naar de armoede in de Hoeksche Waard. Dit is gebeurd op aanvraag van wethouder Steen die ik respecteer en die ik ook graag mag want hij heeft echt een warm hart voor mensen met wie het niet goed gaat. Maar ik vind uiteraard wel iets van dit onderzoek. … Meer lezenBlog over het armoede onderzoek van de gemeente Hoeksche Waard.

Gedwongen worden om te verhuizen.

Een groep huurders worden gedwongen om te verhuizen, want HW Wonen gaat hun huis slopen. Jarenlang bleef de beloofde renovatie uit en in november kwam er een brief als donderslag bij heldere hemel, ze moesten verhuizen want hun huis voldeed ineens niet meer aan deze tijd. Nu zou je toch verwachten dat een sociale woningbouwvereniging … Meer lezenGedwongen worden om te verhuizen.

De verkiezingen van de provincie en het waterschap.

Het zal veel mensen in de Hoeksche Waard totaal ontgaan dat er verkiezingen aankomen. Er staan namelijk geen verkiezingsborden in de hele gemeente. Voor de herindeling was dit voor de Staten (provincie) waterschap en Europa altijd al het geval in Oud Beijerland, schijnbaar geldt dit nu voor de hele nieuwe gemeente. Wie deze beslissing heeft … Meer lezenDe verkiezingen van de provincie en het waterschap.

Mijn gevecht tegen mijn eigen sarcasme en cynisme

Ik merk aan mezelf dat ik de laatste tijd steeds sarcastischer wordt en cynischer. Hoe komt dit? Ik denk dat het komt omdat is zoveel mensen vermalen zie worden tussen de raderen van de maatschappij, vroeger heb ik geleerd de maatschappij dat ben jij! Maar helaas dat is niet meer zo tenminste het voelt niet … Meer lezenMijn gevecht tegen mijn eigen sarcasme en cynisme

Onderzoek sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard.

Ook al zitten we niet in de raad we blijven wel bezig. We helpen mensen in Westmaas die te horen hebben gekregen dat hun huis wordt gesloopt en dat ze nu dus verplicht moeten verhuizen met alle gevolgen van dien. Hier schrijf ik later nog een blog over. Maar nu het volgende. Volgens de wethouder … Meer lezenOnderzoek sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard.

Gentrificatie of te wel het “opwaarderen” van wijken.

  De betekenis vind je hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Gentrificatie    Dit zie je steeds meer in heel Nederland en nu ook hier, Er worden steeds meer betaalbare huurwoningen gesloopt of verkocht en daar voor in de plaats komen steeds woningen die veel duurder zijn als die er stonden. Het argument dat er gebruikt wordt is vaak de woningen … Meer lezenGentrificatie of te wel het “opwaarderen” van wijken.

Blog. werken zonder loon.

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik oprecht vind dat mensen een CAO loon horen te verdienen als ze werken. Nu denken veel sociale diensten dat mensen die in de bijstand zitten geen werknemerservaring hebben, hoe verzinnen ze die termen toch. Er zitten mensen in de bijstand die 40 jaar gewerkt hebben zouden … Meer lezenBlog. werken zonder loon.